SIMPLUS - Nr 1 in solutii sms. Din 2002

Phone: 021.589.0033
Fax: -
Email: contact@simplus.ro

Simplus
Str Dambului, nr 96, sector 4
Bucuresti

Inovatie

1. Primul serviciu de dedicatii prin SMS cu afisare pe un post de televiziune (Atomic TV, 2002)

2. Primul serviciu de abonament la stiri prin SMS (FC Dinamo, 2003)

3. Primul serviciu de tip Quizz prin SMS (Liga 1 de fotbal, 2004)

4. Primul joc interactiv prin SMS pentru TV (TvKlumea (Kuplometru), 2004)

5. Primul serviciu de microplata prin SMS (Dialplus/ParlaTel , creare de conturi Dial-up prin SMS, 2003)

6. Primul serviciu de microplati prin apel vocal (EtnoTv, vanzare CD-uri , 2003)

7. Primul serviciu de tip mail2sms si sms2mail (2005)

8. Primul serviciu de recunoastere vocala pe limba romana (2008)

9. Prima platforma complet integrata TV-Web-mobil (PartyTv-2007)

10. Primul operator integrat voce SMS (telefonie fixa/SMS/Internet – ParlaTel+ Simplus – 2003)

 

Studii de caz pentru 2 din proiectele prin care am inovat:


Primul joc interactiv prin SMS pentru TV (TvKlumea (Kuplometru), 2004)

In 2005 Simplus a implementat prima aplicatie grafica interactiva, dedicata statiilor de televiziune. Este vorba despre Kuplometru, aplicatie care pornind de la o comanda primita prin SMS, ofera un calcul al compatibilitatii in cuplu si o descriere calitativa a relatiei. Raspunsul este afisat intr-un format grafic atractiv pe ecranul televizorului, variind in functie de tipul raspunsului; utilizatorul primeste deasemenea raspunsul si prin sms.

Lansat pe o televiziune muzicala, jocul interactiv a avut un foarte mare succes in primele luni de la lansare, inregistrand un trafic de peste 150 000 de utilizatori unici pe luna in primele luni de la lansare; ulterior s-a stabilizat la un trafic constant, care de 4 ani este de aproximativ 50% din capacitatea maxima inregistrata.


Prima platforma complet integrata TV-Web-mobil (PartyTv-2007)

In iulie 2007 s-a lansat PartyTv, o televiziune tanara, urmand a difuza preponderent muzica romaneasca. Simplus a realizat platforma de functionare web-based, avand ca si avantaj major facilitatea de a controla remote atat partea de emisie (playout si grafica) cat si partea de interactivitate cu publicul.

Astfel, simplus asigura infrastructura de acces remote atat pe sistemul de emisie (acces securizat) cat si intr-o interfata web (deasemenea securizata) in care clientul  isi poate administra toate aplicatiile de interactivitate: jocuri afisate pe TV, mesaje dediactii d ela telespectatori, aplicatii de chat, etc, si deasemenea are acces la o serie de rapoarte detaliate, privind traficul de SMS de la public catre TV. Acest lucru ii ofera posibilitatea de a-si adapta in timp real, aplicatiile si serviciile oferite, si are un impact deosebit de pozitiv asupra comunicarii directe si prompte cu telespectatorul.

Aceasta modalitate de administrare reduce substantial cheltuielile cu personalul si ofera o viziune centralizata asupra functionarii intregului sistem. Dupa un an de la lansare, PartyTv se bucura de o comunitate de peste 16000 de useri activi atat online cat si prin SMS.

 

Copyright 2009 simplus. Toate drepturile rezervate creat si promovat de